Csarnokavatás

A 2013-as évben valóra vált egy régen dédelgetett álmunk, amikor cégünk saját telephelyre költözött. Az innovációs és  fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartva egy olyan üzemcsarnokot hoztunk létre, amely az elkövetkező évtizedekben képes kiszolgálni a folyamatosan változó megrendelői igényeket és munkatársainknak is korszerű, minőségi munkakörülményeket fenntartani.

Az átadó ünnepségről a Vállalkozók Országos Szövetségének lapja is beszámolt. A csarnokavatás kapcsán készült interjút alább olvashatják:

Szalagátvágás másodszor az Almáskerti ipari parkban

VOSZ tagvállalat sikere

Ismét átadó ünnepségre invitálta partnereit, barátait, a beruházásban érintetteket és a média munkatársak a Losonczi Kft., decemberben avatták fel új üzemcsarnokukat, most pedig azt mutatták meg, milyen gépekkel dolgoznak majd a közel más félezer négyzetméteres épületben.

A békéscsabai Losonczi Kft. 1995 óta egyre fejlődő gazdasági társaságként, fő profilban precíziós szerszámgyártással foglalkozik. A most – másodszor – átadott új csarnok az ingatlan beruházáson túl az új mérőterem kialakításával a térségben egyedülálló műszaki színvonalat és értéket képvisel. Az új üzemcsarnokban újabb minőségi szintet képes biztosítani a cég, amelynek szerszámai a Paksi Atomerőműtől kezdve a Rába futóműveken kereszt ül az INA-Schaeffler csapágyakig bezárólag komoly gyártósorok meghatározó elemei.
Losonczi István – A vendégek mellett azokat a partnereket, vevőket is köszöntöm, akik törzsvevőink, ugyanis ők a legfontosabbak, hiszen hosszú éveken át visszajárnak, számítanak a munkánkra. Természetesen az alkalmi megrendelők is fontosak, őket is maradéktalanul ki kell szolgálni – köszöntötte Losonczi István a megjelenteket.
Majd elmondta, hogy hosszú évekig alkalmazott volt, nem is fordult meg a fejében. hogy vállalkozzon, azonban a szükség rákényszerítette, és ma már nem bánja. A mostani fejlesztésről, illetve magának a vállalkozásnak az elindulásáról már korábban beszámolt a hír6.hu, ezért nem ismételjük magunkat, inkább az újdonságokra helyezzük a hangsúlyt, arra, ami 2013. december 5-e, a csarnok hivatalos átadója óta történt. Akkor azt mondtuk el, hogy megépült a csarnok, most arról tudunk hírt adni, hagy be is települt a közel 1350 négyzetméter alapterületű épület. Újonnan került a csarnokba egy koordináta mérőgép, egy lézerjelölő, két híddaru, egy targonca, és a napokban rendeltek egy CNC köszörűgépet.
– Igyekeztünk dolgozóinknak korszerű, minőségi munkakörülményeket biztosítani, hiszen elégedett, megbecsült dolgozókkal lehet sikeres céget működtetni — tette hozzá Losonczi István.
A beruházás összköltsége közelít a háromszáz millióhoz, ennek keretében egy közel 1350 négyzetméter alapterületű szerszám- gyártó üzem és irodaépület valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően hat új munkahely jött létre, ezzel a térség foglalkoztatási helyzetének javításához járultak hozzá.

Dr. Dávid Ferenc– Gyakran merül fel a kérdés, miért nehéz Magyarországon vállalkozni? Miért annyira hányattatott sorsúak a vállalkozók, miért nem támogatja az állam őket? Sőt, még vastagon meg is adóztatják a vállalkozásokat. Azonban, amikor belép az ember egy ilyen csarnokba, akkor elfelejti mindezt. Azt tudja mindenki, hogy Békéscsaba nem a világ közepe, ebben a térségben belevágni egy ekkora fejlesztésbe elismerésre méltó dolog. Az pedig még inkább felemelő és jó, hogy mindezt a feleségével karöltve teheti meg Losonczi István. Ez nagy dolog, keveseknek adatik meg, és foglalkoztatási szempontból is nagyon fontos – mondta a beruházásról dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára.

Nagy Mihály László – Akik itt születtek, itt élnek, itt is akarnak boldogulni. A versenyképességnek a mindennapokban nagy jelentősége van, hiszen csak úgy lehet előre lépni, ha felvesszük a versenyt a piacon lévő társakkal, ha igyekszünk jól és jót létrehozni, lehetőleg úgy, hogy arra legyen kereslet.
Itt nagyon jó példáját látjuk annak, hogyan kell egy vállalkozást versenyképessé és ezzel egyre nagyobbá tenni tette hozzá Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke.

A békéscsabai Almáskerti ipari parkban új beruházásként felépített üzemcsarnok mérföldkő nem csak a vállalkozás, de a békési megyeszékhely életében is.

Forrás Hír6.hu